Vreće za sjedenje FLORIAN i modularni namještaj od poliuretanske pjene


Kao malu djevojčicu, oduševila me vreća koju su imale moje susjede. Donijele su je kad su bile u shoppingu u Italiji. Činila mi se nevjerojatno dobra, nevjerojatno skupa i nedostižna. Valjda sam se toliko zaljubila u nju da sam ih morala sebi nekako priuštiti.

I tako su nastale vreće za sjedenje FLORIAN...

Oduševljenje je i dan danas isto. Kad se zavalim u vreću i doživim tu neopisivu udobnost, preplavi me osjećaj opuštenosti. Vjerujem da taj isti osjećaj užitka dijele mnogobrojni poklonici ovog izuzetno udobnog komada namještaja već dugi niz godina.

Osim u privatnim, stambenim prostorima vreće DUT nalaze svoje mjesto i u poslovnim prostorima, bilo u ugostiteljstvu, u salonima automobila, buticima, bankama i sl. Isto vrijedi i za namještaj od poliuretanske pjene. Uređenje i namještanje stana zna biti pravi izazov jer zahtjeva više pažnje, strpljenja i traženja. Izazov je još veći kada se radi o manjem stanu jer ste ograničeni izborom namještaja i veličinom prostora. No s pravim namještajem i mali stan može izgledati puno prostornije. U tome veliku ulogu igra pravilno odabran namještaj.

Pri uređenju manjih stanova preporučljivo je koristiti višenamjenski (mobilni) odnosno sklopivi namještaj koji će omogućiti bolju iskorištenost i funkcionalnost prostora. Jedan od kvalitetnih primjera višena modularnog namještaja je namještaj od spužve ili poliuretanske pjene. Rezultat je kvalitetan, ekološki i zdravstveno prihvatljiv proizvod, svojstvima vrlo prilagođen potrebama modernog čovjeka: Poliuretanska pjena je lagana, prozračna, fleksibilna i higijenska. To je materijal koji se može naručiti u više debljina i tvrdoća, pogodan je za osobe sklone alergijama, zdrav je za kralježnicu te dugo zadržava prvobitni oblik. A mobilnost i velike mogućnosti kombiniranja danas su daleko više na cijeni nego u vrijeme kada su kuće bile prostranije, a život sporiji. U to je doba masivni i bogato ukrašeni namještaj bio statusni simbol, dok danas većina ljudi preferira jednostavne i čiste linije.

Namještaj od (PU) poliuretanske pjene je višenamjenski – može poslužiti kao fotelja u dnevnom boravku, ali i krevet u dječjom sobi. Najčešće se od poliuretanske pjene izrađuju taburei, trosjedi, fotelje i kreveti koji, po potrebi, mijenjanju oblik. Tako je trosjed i fotelju lako pretvoriti u krevet. Prema iskustvima naših kupaca i djeca vole poliuretanski namještaj jer - nema oštrih rubova i pogodan je za dječju igru - može se razvlačiti i prilagođavati po potrebi – može poslužiti kao stol i stolica, ali po potrebi djeca mogu spavati na njemu Uz trajnost i izdržljivost, roditelji ga vole jer se i lako održava. Tkanina se skida i nakon pranja u perilici izgleda kao nova ili se jednostavno zamjeni drugim uzorcima. Pažljivim odabirom boja, tekstura, dezena kao i vrste materijala od tkanina za tapeciranje do eko koža i prirodnih koža, dolazi se do vrlo široke primjene... od dječjih igraonica i soba do boravaka, apartmana i hotela do odvjetničkih ureda - namještaj od PU pjene uspješno se uklapa u svaki prostor.