Zavjese, dekori i blackout - Zavjese u luksuzno uređenom stanu

 

Godina
2022
Oznaka
ZA008
Lokacija
Zagreb

Ponosni smo na zavjese i dekore koje smo radili u luksuzno uređenom stanu čiji dizajn interijera potpisuje Mateo Svečnjak.

Zavjese su elegantne bijele, lagane, proznačne lanenog izgleda. Lijepo su zaokruili izgled ovog predivnog stana i podignuli uređenje na još jedan viši nivo. U spavaćoj sobi smo uz dekore postavili i blackout zavjese, također lanenog izgleda.


Zavjese i dekori u luksuznom stanu: Dizajn u suradnji s Mateom Svečnjakom

U svom radu često imamo privilegiju suradnje s talentiranim dizajnerima interijera, a nedavno smo imali zadovoljstvo surađivati s renomiranim Mateom Svečnjakom na projektu luksuzno uređenog stana.

Mateo Svečnjak je poznat po svom sofisticiranom i elegantnom stilu dizajna, a njegov rad je prepoznatljiv po besprijekornom ukusu i pažnji prema detalju. U ovom projektu, naš zadatak je bio dopuniti njegovu viziju i oživjeti je kroz izradu zavjesa i dekora.

Bijele zavjese: Klasika koja nikada ne izlazi iz mode

Za glavni dio stana odabrali smo elegantne bijele zavjese lanenog izgleda. Njihova lagana i prozračna tekstura donijela je osjećaj zračnosti i prostranstva u interijer, savršeno se uklapajući u Svečnjakov minimalistički stil.

Ove zavjese nisu samo estetski ugodne, već i funkcionalne. Propuštaju prirodno svjetlo, a istovremeno osiguravaju privatnost kad je to potrebno. Njihova delikatna tkanina i savršeno krojenje čine ih istinskom umjetničkom instalacijom u prostoru.

Odabrali smo bijele zavjese u ovom luksuzno uređenom stanu iz više razloga:

1. Povećavaju prirodno svjetlo:

Bijela boja odbija svjetlost, što znači da će bijele zavjese pomoći da vaš stan bude svjetliji i zračniji. To je posebno korisno za stanove koji nemaju puno prirodnog svjetla.

2. Stvaraju osjećaj prostora:

Bijele zavjese su tanke i lagane, što može pomoći da vaš stan izgleda veće i prostranije. Također mogu stvoriti osjećaj zračnosti i beskrajnosti.

3. Dodaju teksturu i interes:

Bijele zavjese mogu dodati teksturu i interes vašem dekoru. Dostupne su u raznim nijansama bijele, tako da možete pronaći savršenu boju za svoj stan.

4. Laše se održavaju:

Bijele zavjese su relativno lako održavati. Možete ih prati u stroj za pranje rublja u hladnoj vodi i blagom deterdžentu. Također ih možete sušiti u sušilici na niskoj temperaturi ili ih ostaviti da se suše na zraku.

5. Izdržljive su:

Bijele zavjese su izdržljive i mogu trajati mnogo godina uz pravilnu njegu. To ih čini vrijednom investicijom za vaš dom.

Dodatne prednosti:

 • Bijele zavjese mogu pomoći u regulaciji temperature u vašem stanu. Ljeti mogu odbijati toplinu, a zimi mogu zadržati toplinu.

 • Također mogu pomoći u zaštiti vašeg namještaja i umjetničkih djela od štetnih UV zraka.

 • Bijele zavjese mogu se koristiti u svim stilovima dekoracije, od modernog do tradicionalnog.

Osim toga, bijele zavjese mogu:

 • Dati vašem stanu čist i svjež izgled.

 • Stvoriti osjećaj mira i spokoja.

 • Biti korištene kao pozadina za umjetnička djela i namještaj.

Blackout zavjese u spavaćoj sobi: Savršeni odmor za san

U spavaćoj sobi, uz bijele prozirne zavjese, postavili smo i blackout zavjese. Ove zavjese su savršene za osiguravanje potpunog zatamnjivanja prostora, što je od ključne važnosti za dobar noćni san. Blackout zavjese izrađene su od guste, neprozirne tkanine koja sprječava da sunčeva svjetlost prođe kroz nju. To ih čini savršenim izborom za spavaće sobe, jer mogu stvoriti tamno i tiho okruženje koje je idealno za spavanje.

Prednosti blackout zavjesa:

 • Poboljšavaju kvalitetu sna: Blokirajući svjetlo, blackout zavjese mogu pomoći da se skrati vrijeme potrebno da zaspite i poboljšaju kvalitetu vašeg sna. To je zato što tamno okruženje pomaže u regulaciji lučenja melatonina, hormona koji regulira san.

 • Smanjuju buku: Blackout zavjese mogu pomoći u apsorpciji vanjske buke, što ih čini idealnim za ljude koji žive u bučnim područjima.

 • Štede energiju: Blackout zavjese mogu pomoći u sprječavanju gubitka topline zimi i ulaska topline ljeti, što može dovesti do ušteda energije i nižih računa za grijanje i hlađenje.

 • Zaštita od UV zračenja: Blackout zavjese mogu pomoći u zaštiti vašeg namještaja i poda od oštećenja uzrokovanog UV zračenjem.

Kako smo odabrati blackout zavjese:

Prilikom odabira blackout zavjesa, važno je uzeti u obzir sljedeće čimbenike:

 • Veličina prozora: Blackout zavjese moraju biti dovoljno velike da u potpunosti pokrivaju prozor.

 • Vrsta tkanine: Blackout zavjese dostupne su u raznim vrstama tkanina, uključujući poliester, pamuk i lan. Svaka vrsta tkanine ima svoje prednosti i mane, stoga je važno odabrati onu koja odgovara vašim potrebama.

 • Boja: Blackout zavjese dostupne su u raznim bojama. Najpopularnije boje su crna, siva i bež.

 • Stil: Blackout zavjese dostupne su u raznim stilovima, od tradicionalnih do modernih.

Dodatne napomene:

 • Blackout zavjese mogu se montirati na različite načine, uključujući šine, prstenove i kukice.

 • Blackout zavjese mogu se prati u mašini ili ručno.

Blackout zavjese u spavaćoj sobi su izvrsna opcija za kontrolu svjetla i privatnost. Ove zavjese su posebno dizajnirane da potpuno blokiraju svjetlo izvana, čime stvaraju tamnu i ugodnu atmosferu u prostoru. Idealne su za spavaće sobe, gdje želite potpuni mrak tijekom noći ili tijekom dana, na primjer, ako radite noćne smjene. Laneni izgled blackout zavjesa dodatno pridonosi eleganciji i stilu vašeg interijera.

Kroz suradnju s Mateom Svečnjakom, uspjeli smo stvoriti interijer koji je istovremeno luksuzan, funkcionalan i estetski ugodan. Zavjese i dekori koje smo izradili igraju ključnu ulogu u dovršavanju ukupnog dizajna i doprinose stvaranju jedinstvene i ugodne atmosfere u ovom prekrasnom stanu.

Zašto angažirati MAYRA dizajn interijera za luksuzno dizajniranje i opremanje stanova?

Postoji mnogo razloga zašto biste trebali razmotriti angažiranje MAYRA dizajn interijera za luksuzno dizajniranje i opremanje vašeg stana. Evo nekoliko od njih:

Iskustvo i stručnost: MAYRA dizajn interijera tim ima bogato iskustvo u radu s luksuznim stanovima. Razumijemo kako stvoriti prostor koji je istovremeno elegantan i ugodan.

Kreativnost i inovativnost: MAYRA dizajn interijera tim je poznat po svojoj kreativnosti i inovativnosti. Uvijek smo u potrazi za novim i uzbudljivim načinima da dizajniramo prostore koji su zaista jedinstveni.

Pažnja prema detaljima: MAYRA dizajn interijera tim obrati pažnju na svaki detalj. Pazimo da je svaki element vašeg stana savršen.

Visoka kvaliteta: MAYRA dizajn interijera radi samo s najkvalitetnijim materijalima i namještajem. 

Personalizirana usluga: MAYRA dizajn interijera tim će se pobrinuti da razumiju vaše individualne potrebe i želje. Surađivat ćemo s vama kako biste stvorili stan koji je savršen za vas.

Besprijekorna usluga: MAYRA dizajn interijera tim je posvećen pružanju besprijekorne usluge. Oni će se pobrinuti da je proces dizajniranja i opremanja vašeg stana što bezbolniji.

Dodatne prednosti: Osim gore navedenog, MAYRA dizajn interijera nudi i sljedeće prednosti:

 • Širok izbor usluga: MAYRA dizajn interijera nudi širok izbor usluga, uključujući dizajniranje interijera, opremanje, odabir materijala i namještaja, te upravljanje projektom.

 • Konkurentne cijene: MAYRA dizajn interijera nudi konkurentne cijene za svoje usluge.

 • Besplatna konzultacija: MAYRA dizajn interijera nudi besplatnu konzultaciju u kojoj možete razgovarati o svojim potrebama i željama.

Ako tražite iskusne, kreativne i pouzdane dizajnere interijera za luksuzno dizajniranje i opremanje vašeg stana, MAYRA dizajn interijera je savršen izbor.